Advertisement

Kategori: Teknologji

Kur u shpik Telekomanda?

Shumë prej atyre që para viteve ’90 ishin fëmijë, u ka rastisur që prindërit t’u thonin “çohu e ndërroje pak kanalin e televizorit”. Dhe ne u çonim, jo me shumë qejf, duke shtypur butonat e televizorëve bardhë e zi të tipit Lura etj.. Ishim telekomanda e atyre viteve. Por kur u shpik Telekomanda? Nga kush?

Read More

Kutia e zezë e Tokës

Në një pllajë graniti të rrethuar nga malet, në Tazmani, po ndërtohet një kuti gjigande prej çeliku. Bëhet fjalë për kutinë e zezë të Tokës. Aty do të regjistrohet gjithçka. Mos vallë njerëzimit po i vjen fundi?

Read More

Misteri i numrit 137

Numrin 137 e gjejmë të shprehur tek Egjipti i lashtë e tek Kaballah. Fizikanti i madh Wolfgang Pauli ishte i fiksuar pas këtij numri. A është e vërtetë që ky është numri mbi të cilin ndërtohet i gjithë Universi?

Read More

Rrezja e Vdekjes apo Energjia e Pastër

Çfarë është rrezja e vdekjes që përmend Tesla? Si i ndali Marconi kamionët e Duçes në rrugë. Si u zhdukën projektet? Kush i vazhdoi këto studime e deri ku arritën? Si përfunduan këto shpikje në një Fondacion në Liechtestein. Çfarë është në gjendje të bëjë makineria ZAVBO.

Read More

Ethereum

Çfarë është Ethereum? A është rivali kryesor i Bitcoin? Kontrata inteligjente dhe aplikacione në fusha të ndryshme të jetës.
Për çfarë përdoret platforma e tij? Ku qëndron ndryshimi nga monedha e famshme?

Read More
Loading

Postime Së Fundi

Vizitat e faqes

018951
Shikimet sot :
Aktualisht Online : 0
Adresa jote IP : 89.58.2.135

Pin It on Pinterest