Autor: Shpendi

Kur u shpik Telekomanda?

Shumë prej atyre që para viteve ’90 ishin fëmijë, u ka rastisur që prindërit t’u thonin “çohu e ndërroje pak kanalin e televizorit”. Dhe ne u çonim, jo me shumë qejf, duke shtypur butonat e televizorëve bardhë e zi të tipit Lura etj.. Ishim telekomanda e atyre viteve. Por kur u shpik Telekomanda? Nga kush?

Read More

Kutia e zezë e Tokës

Në një pllajë graniti të rrethuar nga malet, në Tazmani, po ndërtohet një kuti gjigande prej çeliku. Bëhet fjalë për kutinë e zezë të Tokës. Aty do të regjistrohet gjithçka. Mos vallë njerëzimit po i vjen fundi?

Read More

Kur Anglia përdorte “tollona”

Gjithkush e mban mend kur sistemit komunist po i vinte fundi e nuk mund të përmbushte kërkesat e popullatës, ushqimet u racionuan. Shqiptarët merrnin ushqim me “tollona”. Po a jemi vallë i vetmi vend që e kemi vuajtur (për motive komplet të kundërta) këtë mënyrë jetese me kaq kufizime?

Read More

Sa gjatë mund të jetojë njeriu?

Sa herë kemi ëndërruar të jemi gjithmonë të rinj, të pavdekshëm! Por, a është e mundur vallë? Sipas një studimi të ri, ekziston një limit kohe përtej të cilit trupi i njeriut nuk reziston më, që shënon skadencën tonë biologjike.

Read More

Vizitat e faqes

015211
Shikimet sot : 11
Aktualisht Online : 0
Adresa jote IP : 44.192.25.113

Pin It on Pinterest